image

Blåbärs proteinscones

Ingredienser:

3 dl havregryn
1 dl mandelmjlöl
2 msk kokosmjöl
2 tsk bakpulver
2 skopor vaniljprotein
3 äggvitor (eller ett helt ägg)
1 – 1 1/2 dl kesella
1 dl frysta blåbär

Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna
och rör sen i äggvitor och kesella
ev mer vätska om det behövs.
Blanda sedan försiktigt ner.
Klicka ut till 4 bullar och grädda i
ugnen 175 grader 25-30 min

bild (2)

Bananbröd

Ingredienser:

3 mogna bananer
2,5 dl havregryn
1 dl mandelmjöl
2 ägg
3 äggvitor
1,5 tsk bakpulver
60 g vanilj vassleprotein
1/2 dl chocolate chips
(eller hackad mörk choklad)

 

Gör så här:
Mixa ihop allt utom chokladen till en smet.
Smörj en brödform med kokosolja,
blanda ner chokladen i smeten och grädda
brödet på 175 grader, 35-40 min.
En sticka ska komma ut ren.
Jag fick 14 skivor bananbröd.

 

Enjoy!

bild (2)

Frozen protein peanutbutter cups

Ingredienser:

2 dl Mandelmjölk
1 dl protein pulver choklad ( vassle)
1 msk kakao.

 

Gör så här:

Mixa ihop till en kräm.
Använd tex muffinsformar i silikon.
Fyll till hälften och låt stelna i frysen
ca 25 min.
Gör under tiden en jordnötsfyllning med:
1 dl naturell jordnötssmör och blanda
med en skopa protein vanilj.
Rör i ca 1/2 dl Mandelmjölk,
eller tills det blir en bra konsistens.
Fyll på med röran i dina cups och
fyll på med resten av chokladen
och ställ i frysen igen!
När det är dax att äta tar du
fram dom några minuter innan!

bild 3

Äppelkaka

Ingredienser:

3 stora äpplen
2 dl havregryn
1 dl mandelmjöl
(ev en skopa vaniljprotein)
1 msk kokosmjöl
2 äggvitor
2 tsk kanel
2-3 msk Sukrin
(eller vad man önskar för sötning)

 

Gör så här:

Skiva äpplena tunt
och sprid ut i en lagom
stor form. Pudra på lite kanel.
Blanda sedan och rör ihop resten av
ingredienserna till en deg och och
bred/smula ut över äpplena.
Toppa med mandelspån.
Grädda i ugn 175 grader ca 20 min.

wraps

Crêpes/Wraps

Ingredienser:

2 ägg
1 dl vätska
2 msk kokosmjöl
1 skopa naturell protein

 

Gör så här:
Mixa ihop och stek 2-3 wraps.

 

Fyll med t.ex:
Ost/skinka
Rökt lax och ägg
Räkor
Kycklingsallad

Vaniljsås

Ingredienser:

Ca 1 dl kesella
0,5 dl mjölk (jag tog Mandelmjölk)
Vaniljpulver av ren vanilj (kan köpas i mataffär och brukar stå vid bak- sakerna).
Sötning efter smak

 

Gör så här:
Blanda ihop till en slät sås och servera till kakan!